iPhone 16 ja 16 Plus

Apple tõi turule uued iPhone 16 ja iPhone 16 Plus mudelid, millel on tähelepanuväärsed värvivalikud, võimsamad kaamerad ja täiustatud tehnoloogilised lahendused. Uue iPhone'i disain ja sisemised uuendused muudavad selle kasutajakogemuse veelgi nauditavamaks ja funktsionaalsemaks.


Uus taustavalgustus võimaldab ekraanil saavutada heleduse vahemikus 1 kuni 2000 nitti, mis tagab selge pildi ka kõige eredamas valguses. See tähendab ka seda, et ekraani taustavalgustust on nüüd võimalik ka veel hämaramaks seadistada kui varem. Kui varasemalt pimedas, magava partneri kõrval, veel sõnumite või uudiste lugemine tekitas probleeme, ekraani taustavalgustuse tõttu, siis uus, madalam taustavalgustus ei häiri enam nii palju und.


Ekraanisuurused jäid samasuguseks nagu varasemalt 6,1 ja 6,7 tolli.


Lisaks tutvustab iPhone 16 uut Action Button funktsiooni, mis annab kiire ligipääsu mitmele olulisele funktsioonile. Action Button asendab meie hääletu režiimi lülitit, millele saame valida ise, millist funktsiooni me sinna tahame. Näiteks otsetee taskulambi käivitamisele, Voice Memo diktofoni käivitamiseks, muusikapala tuvastamiseks Shazam’iga või ka muud tööriistad nagu näiteks Magnifier, millega muundada kaamera digitaalseks luubiks.


Samuti ei saanud me sellel aastal iPhone mudelitele 1 uue nupu, vaid lausa 2! Uus nupp kannab nimetust Camera Control. See hakkab asetsema meie ekraani sulgemise nupust veidikene allpool ning on mõeldud nimelt kaamerarakenduse juhtimiseks. Ka ei ole kunagi varem iPhone’il nii nutikat nuppu olnud. Kui varasemalt olid nupud alumiiniumist nagu korpus, siis antud nupu pind on kaetud safiir kristalliga, sest sisse on ka ehitatud puutetundlik pind, millega saame sõrme edasi tagasi libistades kontrollida kaamera rakendust. Vahetada kaamera režiime, suurenduse astet või ka muid seadistusi. Samuti on ka foto teravustamise jaoks võimalus nupp kergelt alla vajutada ning siis veidike veel survet avaldada, et lõpuks foto teha. Kui keegi on kasutanud varasemalt peegelkaameraid, siis selline süsteem kõlab neile tuttavalt, sest antud funktsioon ongi neil samalaadne.


Kaamerate puhul jäid samaks 48MP põhiobjektiiv, kuid uue sensori sisse mahub nüüd 1,5 korda rohkem valgust, et veelgi rohkem detaile püüda ning just hämaras või pimedas pildistamine veelgi lihtsamaks teha.


Suurema uuenduse sai 12MP Ultrawide kaamera. Selle objektiivi sensor suudab püüda lausa 2,6 korda rohkem valgust, mis lubab teha sellega ilusaid ja ilmekaid fotosid palju rohkemates valgustingimustes teha. Ka makrofoto tegemise võimalus kaasneb selle objektiiviga kaasa. Võimlaus mis oli varasemalt ainult iPhone Pro mudelitel on nüüd olemas ka iPhone 16 mudelitel, et saaksime püüda ka väga lähedalt, pisikesi detaile. Seda on võimlaik kasutada nii foto kui ka video režiimis.


Ka videovõtete jaoks on olemas uus mikrofon, mis suudab välja filtreerida rohkem tuulemüra kui ka taustamüra.


Kui varasemalt on iPhone saanud eelmise iPhone Pro mudeli protsessori sisse, siis seekord on sellele täiesti uus A18 kiip sisse ehitatud. Uus 6-tuumaline protsessor on umbes 20% kiirem kui iPhone 15 mudelil ning pakub seda ka 30% väikesema voolutarbimisega. See omakorda annab meile 1-2 tundi akukestvust juurde võrreldes iPhone 15 mudelitega, kus iPhone 16 puhul see on 22 tundi- või iPhone 16 Plus puhul lausa 27 tundi järjestikku video vaatamist.


Uuendusi leiame ka laadimisest. iPhone 16 ja 16 Plus toetavad uut MagSafe juhtmevaba laadimist. Kui ühendada telefon MagSafe laadijasse, kuhu on ühendatud ka vähemalt 25W vooluadapter, siis võimaldatakse seadmel saavutada 50% aku laetuse vaid 30 minutiga. Mida kiiremini saame telefoni laadida, seda rohkem saame seda kasutada.


iPhone 16 ja 16 Plus mudelid tulevad turule viies uues värvitoonis: Ultra Marine, Teal, Pink, White ja Black. Lisaks uuendatud disainile on iPhone’il uuendatud Ceramic Shield klaas, mis on kaks korda tugevam kui varasematel mudelitel ja mis pakub parimat kaitset ekraani kriimustuste ja löökide eest.


Apple on oma pühendumust keskkonnasäästlikkusele kinnitanud, pakkudes 85% ümbertöödeldud alumiiniumist korpust, mis teeb iPhone 16 mudelitest ühed keskkonnasäästlikumad nutitelefonid turul.


Uued telefonid tulevad saadavale 128GB, 256GB ja 512GB mälumahuga, andes piisavalt ruumi fotode, videote ja rakenduste jaoks. Endiselt jätkub ka võimalus mälumahtu virtuaalselt laiendada läbi Apple’i iCloud pilveteenuse, et oma fotosid, muid andmeid kui ka seadme tagavara koopia juba hoiustada seal.


Kokkuvõttes võib öelda, et selle aasta iPhone 16 ja 16 Plus on saanud uuendusi rohkem kui kunagi varem, tuues mitte ainult parema kaamera ja paar tundi kauem kestva aku. 2 uut nuppu: Action Button ja Camera Control annavad meile uusi kohandamise ja paindlikkuse võimalusi. Lisaks uus jõudlus ja kui ka makrofotograafia tulek annab meile kindlustunnet ning paindlikkust, mida oleme varasemalt näinud kõige rohkem iPhone Pro mudeli uuendustest.

Related products