iPhone 16 Pro ja 16 Pro Max

Apple’i uus iPhone 16 Pro ja 16 Pro Max seab uue lati nutitelefonide maailmas. Selle võimsad tehnilised uuendused, elegantne disain ja tippklassi jõudlus teevad neist seadmetest ideaalsed tööriistad nii tehnoloogiahuvilistele kui ka professionaalidele.


iPhone 16 Pro ja Pro Max tulevad uute 6,3-tollise ja 6,9-tolliste ekraanisuurustega, millel on seni kõige õhemad raamid. Tänu uuendatud Ceramic Shield klaasile on ekraan vastupidavam kui kunagi varem. Apple toodetud Super Retina XDR displei suudab ka ekraanivärskendust pakkuda kuni 120 hertsi. Kõik ekraani peal liikuv on nobedam ning leiame nii ka kerimistel kiiremini ülesse inimese meie telefoniraamatus. Just SELLE märkme meie notes äpis või ka õige foto meie galeriis. Lisaks võimaldavad ka mitmed mängud 120 hertsi ekraanivärskenduse toega mänge, eriti sujuvaks kogemuseks.


Uue korpuse seesmise jahutussüsteemi tõttu on iPhone 16 Pro mudelid võimelised veelgi paremini töötama ka suure koormuse all, hoides seadme temperatuuri kontrolli all. Lisaks on Pro mudelitel seni parim aku – see kestab 4 tundi kauem, kui iPhone 15 Pro/Pro Max mudelitel.

iPhone 16 Pro ja Pro Maxi seest leiame ka uue A18 Pro kiibi, mis toob kaasa uue taseme jõudluse. Selle 16-tuumaline neural engine võimaldab kiiremat masinõppe programmide kasutust ja 6-tuumaline graafikaprotsessor on 20% kiirem kui iPhone 15 Pro oma. Seda nii videote töötlemisel, eksportimisel kuni ka mängudeni välja, kus näeme juba mängukonsooli graafika võimalusi mängudes. Protsessor on kuni 20% kiirem i Phone 15 Pro mudelitest ja kasutab 20% vähem energiat, tehes sellest tõelise võimsuse ja energiatõhususe kombinatsiooni.


Uued iPhone Pro mudelid toovad 48MP Fusion kaamera, võimaldab teha kiiremaid ja teravamaid pilte, vähendades udusust kõikidel fotodel. See tähendab, et saame nüüd jäädvustada ka suure hooga liikuvaid objekte nii, et jääks võimalikult selgelt kõik jäädvustatud. Sellel aastal saime ka uue 48MP Ultra Wide kaamera pakub veelgi selgemaid ja detailirikkamaid kaadreid, olgu tegu suurte maastike või väikeste objektidega. Eriti makrovõttega näeme just pisikesi detaile tänu sellele eriti hästi, et uuel kaameral on 4 korda rohkem megapiksleid võrreldes eelmise aasta mudeliga.


Uus Tetraprism objektiiv, mida tutvustati meile iPhone 15 Pro Max mudelis, on nüüd saadaval ka iPhone 16 Pro mudelis, pakkudes 5x optilist zoomi – suurepärane vahend, et saada teravad selged kaadrid ka kaugelt.

Lisaks on Camera äpis uued leitavad Photographic Styles tööriistad, mis annavad võimaluse redigeerida fotosid otse telefonis, pakkudes tööriistu, millega ka saame juba teha värvi-balanssi töötlust, et viia meie fotod juba uuele tasemele. Eriti on pandud rõhku ka nahatoonide redigeerimisele, et saavutada võimalikult loomulik efekt. Taoliseid tööriistu oleme pidanud enne kasutama mõnes kolmanda osapoole rakenduses nagu näiteks Lightroom.

Filmihuvilistele on iPhone 16 Pro ja Pro Max suurepärased tööriistad. Cinematic Slow Motion võimaldab teha aegluubis kaadreid 4K resolutsioonis kuni 120 kaadrit sekundis, mis annab võimaluse pärast salvestust valida ideaalne kaadrisagedus.


Uue 4-mikrofoni seadistusega saab salvestada kristallselget heli, mis sobib nii videote kui ka taskuhäälingute jaoks. Videote jäädvustamise ajal salvestatakse heli ka kolmes erinevas osas, mis tähendab, et peale video jäädvustamist on meil võimalik määrata kui palju taustamüra, inimeste rääkimist või muid helisid videosse jääb.

Voice Control rakenduses leiame ka uusi tööriistu, millega salvestada mitmeid heliridu. Näiteks kui salvestame enda kitarrimängu või laulu, siis saame esimesena tammuda rütmi, siis mängida kitarri ja hiljem lisada laul. Kes on harjunud ka koosolekuid või taskuhäälinguid ka salvestama, siis on võimalik nüüd salvestisele lindistada mõni kommentar veel juurde, olemas olevale lindistusele.


Sel aastal lisandus meie seadmetele üks täiesti uus ja põnev võimalus - Camera Control nupp. See asub pisut allpool ekraani sulgemise nuppu ja on spetsiaalselt mõeldud kaamerarakenduse juhtimiseks. Varem ei ole iPhone'il olnud nii nutikat nuppu. Erinevalt varasematest nuppudest, mis olid valmistatud samast alumiiniumist nagu seadme korpus, on sellel nupul luksuslik safiirkristallist pind. Lisaks pole tegu lihtsalt tavalise nupuga – sinna on integreeritud puutetundlikkus, mis võimaldab meil kaamerarakendust sõrme liigutusega juhtida. Selle kaudu saab sujuvalt vahetada kaamera režiime, reguleerida suumiastet ja teha muid olulisi seadistusi. Nupul on ka kaks erinevat vajutusastet: kerge vajutus, mis teravustab fotot, ning tugevam surve, mis päästab lõplikult foto. Neile, kes on varem kasutanud peegelkaameraid, tundub see süsteem kindlasti tuttav, kuna sarnane funktsionaalsus on ka neil seadmetel juba olemas olnud.


Värvivalikutes on elegantsed toonid nagu Black, White, Natural ja Desert Titanium, pakkudes luksuslikku ja kaasaegset välimust.

iPhone 16 Pro ja Pro Max mudelid pakuvad ka erinevaid mälumahtusid, andes kasutajatele piisavalt ruumi kõikide vajalike andmete salvestamiseks.

iPhone 16 Pro on saadaval 128GB, 256GB, 512GB ja 1TB mälumahuga, samas kui iPhone 16 Pro Max pakub suuremaid mälumahte alates 256GB, 512GB ja 1TB.

iPhone 16 Pro ja Pro Max tõstavad Apple’i telefonide standardid uuele tasemele, pakkudes muljetavaldavat jõudlust, üliõhukesi raame, tippklassi kaamerat ja võimsaid tehnilisi uuendusi. Olgu tegu professionaalse fotograafiga või lihtsalt tehnoloogiaentusiastiga, need telefonid on loodud viima kasutuskogemust täiesti uuele tasemele.

Related products